Certificat Paneuropean de Competenta pentru Artificieri acordat de Federatia Europeana a Inginerilor in Domeniul Explozivilor

Calificarile necesare profesiei de artificier sunt foarte diferite in Europa. Cele mai multe tari si-au dezvoltat propriile cursuri de instruire in conformitate cu reglementarile locale sau in unele tari nu exista deloc mijloace educationale in acest sens.

Avand in vedere ca aceasta problema este reala si afecteaza multe tari, companiile internationale si diferitele industrii, intr-un sens mai larg Federatia Europeana a Inginerilor in Domeniul Explozivilor – EFEE a decis sa creeze un certificat de competente tehnice pentru artificieri pentru a le permite acestora sa-si demonstreze abilitatile si competentele pentru a lucra in strainatate fara a urma un proces suplimentar de instruire.

Tarile partenere reprezentate sunt Regatul Unit, Franta, Romania, Portugalia, Norvegia, Suedia, Germania si Estonia. Proiectul va dura trei ani, incepand cu toamna anului 2016. Dupa finalizarea proiectului, toate materialele elaborate vor fi pastrate si puse la dispoziție de EFEE care va gestiona pagina web creata pe parcursul desfasurarii acestui proiect, cursul online si certificarile.